Informare de presa

Informare de presa

Aflat la a doua ediție, Momente de Ogradă este un eveniment comunitar ce își propune să contribuie la dezvoltarea culturală, socială și economică a Ținutului Argeșul de Mijloc.

Organizat pe 12 septembrie, la începutul noului an școlar, evenimentul s-a bucurat de prezența a peste 250 de persoane, localnici, reprezentanți ai instituțiilor publice, ai mediului de afaceri precum și turiști din București, Pitești, Cluj și Maramureș.

 

Cele 5 ateliere sociale din cadrul Rețelei: EcoSocial TRADIȚII, EcoSocial ATELIER, EcoSocial MEȘTEȘUG, EcoSocial STUF și EcoSocial TURISM au expus publicului larg produse realizate de fiecare dintre ele, constând în: confecții cu inserții cusute sau croșetate manual, ii, mape din materiale reciclabile, coșuri și recipiente împletite manual din papură, paleți din rumeguș etc. De asemenea, reprezentanții atelierelor au oferit informații cu privire la serviciile pe care le oferă atelierele, modalități de comandă a produselor și contacte pentru fiecare atelier.

 

În cadrul evenimentului reprezentanții EcoSocial Tradiții și cei ai Asociației Partener pentru Tine din Merișani le-au vorbit participanților despre economia socială, importanța participării publice la dezvoltarea economiei sociale, spirit antreprenorial, implicare comunitară și promovare a culturii locale.

 

Soluții integrate pentru probleme sociale și de mediu este un proiect inițiat și derulat de Centrul pentru Politici Durabile ECOPOLIS în parteneriat cu Primăria Ceamurlia de Jos, Asociația Letea în UNESCO, Primăria Comunei Tarcău și Asociația Partener pentru Ține din Merișani.

În cadrul proiectului au fost înființate cele 5 întreprinderi sociale, ce adoptă modelul economiei sociale, integrând persoane vulnerabile în ateliere de meșteșuguri și de valorificare a deșeurilor.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

 

Pentru informații suplimentare persoană de contact Dragoș Duță-Bunescu (manager SES EcoSocial Tradiții), telefon 0729 882 619, email: dragos.duta@ecosocialtraditii.ro sau puteți vizita www.reteauaecosocial.ro

Posted on 2015-09-21 Home, Anunturi 0 1093

Leave a CommentLeave a Reply

You must be logged in to post a comment.
Compara 0
Prev
Next