S-a lansat magazinul Eco-Social Tradiții

S-a lansat magazinul Eco-Social Tradiții

30 Septembrie 2015, Merișani, Județul Argeș

COMUNICAT DE PRESĂ

S-a lansat magazinul Eco-Social Tradiții

Sâmbătă, 25 Septembrie 2015, Asociația Eco-Social Tradiții a lansat magazinul cu produse de vestimentație amplasat în Complexul FORTUNA Pitești. Produsele realizate de Eco- Social Tradiții sunt confecții cu inserții cusute și croșetate manual, ii, mape din materiale reciclabile, traiste și genți- toate având o notă tradițională. Produsele sunt unicate atât datorită designului vestimentar cât și a faptului că majoritatea poartă amprenta lucrului manual.

În perioada februarie- aprilie 2015, Asociația Eco-Social Tradiții a format 12 persoane vulnerabile în meseria de asamblor confecții textile, din rândul acestora fiind angajați la atelierul de confecții 6 persoane vulnerabile. Atelierul de croitorie și cusături manuale este o structură de economie socială care promovează antreprenoriatul social, integrează pe piața muncii persoane vulnerabile și valorifică patrimoniul imaterial din județul Argeș. Astfel, se pot regăsi pe țesătura materialelor simboluri folclorice( logo-ul unirii reprezentată de hora românească, coloana infinitului), dar și broderii și accesorii croșetate manual. 

Până în prezent, Asociația Eco-Social Tradiții a expus produsele în cadrul a trei târguri județene, produsele fiind apreciate de vizitatori, oficialități și turiști. Pe agenda organizației sunt planificate prezentări la târgurile și expozițiile organizate în incinta Muzeului Țăranului Român și în cadrul Festivalului Borșului de Pește din Delta Dunării( Jurilovca 11 octombrie 2015).

Produsele Eco-Social Tradiții pot fi văzute și achiziționate și online pe site-ul organizației la adresa www.ecosocialtraditii.ro.

Soluții integrate pentru probleme sociale și de mediu este un proiect inițiat și derulat de Centrul pentru Politici Durabile ECOPOLIS în parteneriat cu Primăria Ceamurlia de Jos, Asociația Letea în UNESCO, Primăria Comunei Tarcău și Asociația Partener pentru Tine din Merișani. Obiectivul general al proiectului vizează dezvoltarea economiei sociale în România, ca instrument flexibil și durabil pentru dezvoltarea economică, crearea de locuri de muncă și incluzine socială.

În cadrul proiectului au fost înființate cele 5 întreprinderi sociale, ce adoptă modelul economiei sociale, integrând persoane vulnerabile în ateliere de meșteșuguri și de valorificare a deșeurilor. 

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați pe Dragoș Duță Bunescu( manager SES Eco- Social Tradiții), telefon 0729 882 619, 0720 011 719, email: dragos.duta@ecosocialtradtii.ro, adresa Comuna Merișani, Sat Vîlcelele, Nr. 1142, Județul Argeș sau puteți vizita site-urile www. reteauaecosocial.ro; www.ecosocialtraditii.ro. 

Posted on 2015-10-07 Home, Comunicare 0 1135

Leave a CommentLeave a Reply

You must be logged in to post a comment.
Compara 0
Prev
Next